01-08-2018 tarihinde eklendi
Suudi Rejiminden Hacı Adaylarına Karşı Ahlak ve Din Dışı Tutum
Suudi rejiminin hacı adaylarına yönelik din ve ahlak dışı tutumunun devamında hacı adaylarına Baki kabristanlığını ziyarete engel çıkardığı bildiriliyor.

Muhabirimizin bildirdiğine göre, Medine'de ehlibeyt ve sahabeden çok sayıda kişinin kabrinin bulunduğu sözkonusu mezarlığa ziyaretlerin engellenmesi ve bu mezarlığın görülmesini de önlemek için mezarlığın etrafına yüksek duvar çektiği anlaşılıyor.
 
Mescidi Nebevi’nin yakınlarında bulunan Cennetü’l-Baki, Hz. Fatıma’nın (s.a.a) toprağa verilmiş olabileceği birkaç yerden biridir. Bu mekan özellikle Şialar olmak üzere bütün Müslümanların ziyaret ettiği kutsal mekanlardandır. Bu kabristanı ziyaret etmenin fazileti hususunda, Allah Resulü (s.a.a) ve imamlardan rivayetler nakledilmiştir.
 
Vahhabilerin Hicaz’a saldırması öncesinde, İmamların kabirleri ve buraya defnedilen büyük şahsiyetlerden bazılarının mezarları için türbe ve kubbeler inşa edilmişti. Bu yapıtların çoğu hicri kameri 1220 yılında, Vahhabilerin Medine’ye saldırması sonucunda yıkıldı.
http://www.caferider.com.tr/suudi-rejiminden-haci-adaylarina-karsi-ahlak-ve-din-disi-tutum_h21797.html