08-09-2018 tarihinde eklendi
Nasrullah: Düşman Ağır Yenilgiden Sonra Tekrar Kafayı İran'a Taktı
Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Amerika, İngiltere ve Arabistan'ın İran'da daha devrimin başından bu devrime darbe indirme hedefinde olduklarını ve şimdi ise planlarının yenilgiye uğramasının ardından tekrar İran'a yöneldiklerini söyledi.

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, gündemdeki konularla ilgili yaptığı açıklamada, ABD’nin ırkçı İsrail’in işbirliğiyle bölgede planladığı projelere işaretle, “Onlar ‘33 Günlük Lübnan Savaşı’ ile Suriye’deki komplolar hezimete uğradıktan sonra savaşı İran topraklarına taşıyarak ülkede gerilim yaratmak istediler” ifadelerinde bulundu.
 
Seyyid Hasan Nasrullah, 2003 yılından itibaren Irak’ta düzenlenen bombalı saldırılara işaret ederek, “Bu proje ile birlikte ‘Şii-Sünni Savaşı’ projesi de yenilgiye uğratıldı. Bu nedenle yaptırımlara başvuruldu. İran’ı yalnızlaştırıp halkı devletten soğutarak ülkede gerilim yaratmaya çalıştılar. Ayrıca İran, Irak ve Lübnan halkları arasında fitne çıkarmak istediler" dedi.
 
Lübnan'a ve direnişin rolüne değinen Hizbullah'ın genel sekreteri, Hizbullah'ın şu anda bölgedeki başlıca aktörlerden biri olduğunu ve bu başarının temelinin Hizbullah ve Emel hareketi arasındaki dayanışma ve halk tabanı olduğunu söyledi.
http://www.caferider.com.tr/nasrullah--dusman-agir-yenilgiden-sonra-tekrar-kafayi-iran-a-takti_h21957.html