01-10-2018 tarihinde eklendi
ABD’den Suriye-Irak Sınırında Yeni Askeri Üs
ABD’nin Irak-Suriye sınırındaki El Kaim bölgesinde askeri bir üs kurmasına dair medyada çıkan haberler ardından ABD'nin müttefik güçleri komutanı, haberi doğruladı.

Kürt Peşmerge güçleri komutanı Şelil Sirevan, Sputnik'e yaptığı açıklamada, ''ABD, Irak-Suriye sınırında yer alan El Kaim bölgesinde yeni bir üs kurdu' dedi.
 
Sputnik'e konuşan Peşmerge komutanlarından Şelil Sirevan, şunları söyledi: "Edindiğimiz bilgilere göre ABD, Irak-Suriye sınırında yer alması öneminden El Kaim bölgesinde yeni bir üs kurdu. ABD bölgede askeri varlığını artırıyor. Irak ordusu da sınırı iyi korumak için El Kaim bölgesine yeni bir askeri birlik gönderdi."
 
Irak Suriye sınırında yer alması nedeniyle büyük bir stratejik öneme sahip olan El Kaim bölgesi Kasım 2017'de terör örgütü IŞİD'in elinden alınmıştı.
 
Amerika ve müttefikleri terör örgütü IŞİD'i bahane ederek 2014'de  IŞİD karşıtı koalisyon gücü oluşturmuştu ama bu güçler Irak ve Suriye'de teröristler yerine daha çok  sivilleri hedef aldılar. 
 
Irak'ta geçen yıl eylül ayında IŞİD'in imha edildiğinin açıklanmasından sonra, Irak halkının siyasi ve çeşitli kesimleri Amerika'dan güçlerini Irak'tan çekmesini istemişti. 
http://www.caferider.com.tr/abdden-suriye-irak-sinirinda-yeni-askeri-us_h22014.html