29-11-2018 tarihinde eklendi
Suriye Ordusu, İdlib’de Militanların Saldırısını Önledi
Suriye ordusunun bugün İdlib’deki silahlardan arındırılmış bölgenin bitişiğindeki mevzilerine ulaşmaya çalışan militanların saldırısını önlediği ve cihatçıların kazmış olduğu birkaç tüneli patlatarak imha ettiği belirtildi.

Suriyeli askeri bir kaynak, Sputnik'e açıklamasında militanların geçen pazartesi el yapımı füzelerle Mahardah kentinin yakınlarındaki termik santrala saldırdıklarını aktardı. Yetkili, "Bugün bu teröristler ordunun Mahardah bölgesindeki mevzilerine ulaşmaya çalıştı, saldırı girişimi önlendi, teröristlerin arasında yaralılar var" diye konuştu.
Militanların Kafr Zita ve Morek yerleşimlerinin altında sürekli olarak tünel kazdıklarını teyit eden kaynak, şöyle devam etti:
"Teröristler sürekli tünel kazıyor, fareler gibiler. Peki nerede yaşıyorlar? Yerin altında. Ordu bu tünelleri tespit etti ve tamamıyla imha etti".
Militanlar silahlardan arındırılmış bölgede Suriye ordusunun Hama'nın kuzeyindeki karakollarını ele geçirmek amacıyla sürekli olarak saldırı girişimlerinde bulunuyor. Suriye ordusu dün terör yanlılarının bir saldırısını daha püskürtmüş ve tüm militanları öldürmüştü.
http://www.caferider.com.tr/suriye-ordusu-idlibde-militanlarin-saldirisini-onledi_h22301.html