13-12-2018 tarihinde eklendi
Trump, Afganistan'ı Taliban'a Teslim Etmek İstiyor
Amerikan Los Angeles Times gazetesi, Beyaz Saray'ın Afganistan yönetimine baskı uygulamaktan hedefinin Afganistan'ı Taliban'a teslim etmek olduğunu söyledi.

Amerikan Los Angeles Times gazetesi salı günü yayınladığı bir yazıda, Trump yönetiminin Nisan 2019'a kadar Taliban ile barış müzakerelerini başlatmak için yoğun çaba içinde olduğunu, bu aceleci tutumun kaygı verici olduğunu belirtti.
 
Amerika'lı yetkililerin söz konusu müzakerelerden hedeflerinin ateşkes sağlanarak Taliban saldırılarının azalması olduğunu ileri sürdüğünü kaydeden gazete, oysa siyasi gözlemcilerin Trump'ın uzun süren ve ağır maliyeti olan Afganistan savaşından artık yorulduğu ve Afganistan'dan çekilerek, bu ülkenin kaderini Taliban'a bırakmak istediği kanaatinde olduğunu bildirdi.
 
Afganistan yetkilileri ve halkı, Amerika'nın 2001 yılından beri terörizmle mücadele ve güvenliği sağlama bahanesiyle Afganistan'a askeri müdahalesi, Afganistan'da binlerce sivilin katliamı, güvensizlik ve uyuşturucu madde üretiminin artmasından başka hiçbir getirisi olmadığı kanaatindedir.
http://www.caferider.com.tr/trump-afganistan-i-taliban-a-teslim-etmek-istiyor_h22363.html