13-12-2018 tarihinde eklendi
Arabistan’ın Hac bakanlığındaki Yolsuzluk Diz Boyu
Uluslararası Haremeyn-i Şerifeyn yönetimini gözetleme heyeti, Arabistan’ın Hac ve Umre bakanlığında yolsuzluk ve fesadın had safhaya ulaştığını duyurdu.

Katar’da yayınlanan Eş’şark gazetesinin bildirdiğine göre Uluslararası Haremeyn-i Şerifeyn yönetimini gözetleme heyetine yakın kaynaklar, Arabistan hac ve umre bakanlığının performansını eleştirerek, söz konusu bakanlığın dünya genelinden hac ve umre turlarına gidenlere yönelik yanlış uygulamaları sonucu birçok insanın mali ve siyasi açıdan zarara uğradığını bildirdi.
 
Söz konusu kaynaklar petrolden sonra hac ve umrenin Arabistan için ikinci önemli gelir kaynağı olduğuna dikkat çekerek, Suud rejiminin hac farizasını kendi siyasi hedeflerine malzeme yaptığını ve savaşçıl politikalarının masraflarını bu yoldan karşıladığını duyurdu.
 
2018’in başlarında Malezya’da çalışmalarına başladığını ilan eden Uluslararası Haremeyn-i Şerifeyn yönetimini gözetleme heyeti, yayınladığı ilk bildirisinde Kutsal topraklar ve hac farizasının siyasi hedefler uğruna kullanılmasını engelleyeceğini bildirmişti.
http://www.caferider.com.tr/arabistanin-hac-bakanligindaki-yolsuzluk-diz-boyu_h22364.html