15-12-2018 tarihinde eklendi
İran: Türkiye ile İlişkiler Her Geçen Gün Daha da Gelişiyor
İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem müdürü Mahmut Vaizi, İran ve Türkiye arasındaki işbirliğinin olumlu ve gelişmekte olduğunu belirterek, İran’ın Türkiye ile özellikle ekonomik ve ticari alanda ilişkilerini geliştirmek için bir sınırlaması olmadığını söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani’nin Ankara’ya yapacağı ziyaretin programı ve Türkiye’de temaslarda bulunmak için Ankara’da bulunan Vaizi, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.
 
Vaizi görüşmede Ankara temasları ve Cumhurbaşkanı Ruhani’nin ziyareti ve 5. Yüksek Stratejik İşbirliği Konseyi oturumu programı ile ilgili bilgi sundu.
 
Vaizi, İran’ın dost, komşu ve kardeş Türkiye ile tüm alanlarda ilişkileri ve işbirliğini arttırmaya hazır olduğunu belirterek, iki millet arasındaki dostane ve tarihi ilişkilere işaretle, Türkiye ile ilişkilerin özellikle ticari ve ekonomik alanda gelişmesi önünde bir sınırlama olmadığını söyledi.
 
Vaizi dün ayrıca Türkiye maliye ve ekonomi bakanı Berat Albayrak'la da bir görüşme yaptı. Görüşmede iki taraf arasında, İran ve Türkiye ilişkilerin geliştirilmesi yolları masaya yatırıldı.
http://www.caferider.com.tr/iran--turkiye-ile-iliskiler-her-gecen-gun-daha-da-gelisiyor_h22385.html