19-12-2018 tarihinde eklendi
Zehra Ana Hz. Masume (s.a)’yi Andı
Rivayetlere göre Rebiülahir ayının 10’unda veya 12’sinde 28 yaşındayken vefat ettiği belirtilen Hz. Masume (sa)’nin vefatı dolayısı ile Zehra Ana Gençlik Kolları tarafından anma etkinliği düzenlendi.

İmam Musa-i Kazım (as)’ın kızı ve İmam Rıza (as)’nin kız kardeşi Hz. Masume Ehlibeyt ailesinin seçkin ve faziletli hanımefendilerinden biri olan Hz. Masume’yi anma programı Zeynebiye Camii’nde kılınan akşam namazının ardından Tekelti Köyü derneğinde gerçekleştirildi.
 
Zeynebiye Camii İmamı Ehed Talan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Talan, Hz. Masume (sa)’nin hayatı ve faziletlerinden bahsetti. Talan’ın ardından Zehra Ana Gençlik Kolları adına kürsüye gelen Zeynep Atam, programın ev sahibi olarak Ehlibeyt dostu hanımlara seslendi.
 
Son olarak Zeynebiye Hareketi’nin kadın odaklı toplumsal faaliyetlerinin öncüsü Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Zehra Kaçan kürsüye gelerek Hz. Masume (s,a)’nin örnek yaşamını ele alarak, Zehra Ana’nın faaliyetlerinden kısaca bahsetti. Zehra Ana Gençlik Kolları'nın düzenledikleri başarılı programlardan dolayı takdir ettiğini belirten Kaçan, Zehra Ana olarak gençlerin her anlamda cesaretlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
 
Hz. Masume (sa)’yi anma programı okunan mersiye ve sinezenlerin ardından verilen ihsan yemeği ile son buldu.
 
 
 
 
 
 
http://www.caferider.com.tr/zehra-ana-hz--masume-s-ayi-andi_h22408.html