21-12-2018 tarihinde eklendi
İsrail Medyası: Amerika Suriye'den Kaçtı, İran ve Hizbullah kazandı
Siyonist rejim medyası, ABD askerlerinin Suriye'den çekilmesinin analizinde, bu İran ve Lübnan Hizbullahı'nın kazandığı anlamına geliyor diye yazdı.

Welayet News'in haberine göre, Siyonist medya çeşitli haberlerle, ABD Cumhurbaşkanı Donald Trump'ın ülkesinin askerlerini Suriye'den geri çekme kararını “Suriye'den kaçmak” olarak tanımladı ve ABD'nin Suriye'den kaçışının Hizbullah, İran ve Suriye'nin zaferi olduğunu bildirdi.
 
ABD Cumhurbaşkanı Donald Trump'ın Çarşamba günkü ABD birliklerinin Suriye'deki varlığının tek sebebinin IŞİD'in yenilgisi olduğu iddiasının ardından Beyaz Saray, ABD birliklerinin Suriye'den çekilme sürecinin başladığını duyurdu.
 
ABD'li bazı yetkililer, ABD askerlerinin Suriye'den ayrılma zamanının muhtemelen 60 ile 100 gün süreceğini ve ABD askerlerinin Suriye'den çekilme kararının Suriye'de IŞİD'e karşı hava saldırılarının durmasına da sebep olacağını açıkladılar.
 
Amerika Birleşik Devletleri, Suriye'de terörist gruplarla mücadele bahanesiyle (Suriye Hükümeti'nin rızası olmadan) yasadışı askeri bir varlığa sahiptir. Washington’un terörizmle mücadele bahanesiyle Suriye’deki yasadışı varlığı esnasında Donald Trump başkanlığının başlangıcında, ülkesinin Suriye’de IŞİD dahil olmak üzere terörist grupların ortaya çıkmalarındaki asıl sebep olduklarını kabul etti.
 
Suriye'deki kriz, 2011'de Suudi Arabistan, ABD ve müttefiklerinin desteklediği terörist grupların Siyonist rejim lehine bölgesel denklemleri değiştirmeye yönelik kitlesel istilasıyla başladı. Bunu takiben Suriye, İran ve Rusya'dan teröristlerle savaşta Şam'a yardım etmeye çağırdı.
http://www.caferider.com.tr/israil-medyasi--amerika-suriye-den-kacti-iran-ve-hizbullah-kazandi_h22427.html