03-01-2019 tarihinde eklendi
Suriye Müftüsü: Batı Suriye ve bölgeye silah sevkiyatını durdurmalıdır
Suriye müftüsü, dünyanın dini liderlerinden Amerika ve Avrupa’nın Suriye ve bölge ülkelerine silah sevkiyatını durdurmaya mecbur etmelerini istedi.

Suriye Müftüsü Şeyh Bedruddin Hasun, Halep kilisesinde katıldığı bir programda Suriye’nin barış toprakları olduğunu söyledi.
 
Şeyh Hasun sözlerine şöyle devam etti: Suriye tüm dünya tarafından terörizm ile savaş halindedir ve onun zaferi barışın zaferi anlamındadır.
 
Bu Ehlisünnet âlimi sözlerine şunları ekledi: Bugün Suriye barışa doğru adım atmaktadır. Tüm dini liderlerden ve özellikler Hıristiyan âlimlerinden isteğim, Amerika ve Avrupa’dan Suriye, Lübnan, Filistin, Ürdün ve bölgenin diğer ülkelerinin halkını katletmek için silah göndermeği durdurmalarını talep etmeleridir.
 
Batı silah satışı yerine bölgede muhabbet ve barışı yayarlarsa daha iyi olur.
 
Şeyh Hasun, Suriye halkının vatanlarını savunmak için gösterdikleri fedakârlıklara değinerek şunları söyledi: Suriye milleti, ülkesinin ordu ve liderlerinin yanında durdular ve teröristlere karşı mücadele ettiler.
 
Yabancı güçlerin himayesindeki teröristler, onlarca kilise, cami ve hastaneyi Suriye’de yakıp yıktılar. Onlarca ülkeden Suriye’ye gelen teröristlerin cinayetleri mutlaka bir gün destekçi ülkeleri de saracaktır.
 
Barış bayrağıyla Suriye’ye gelen herkese, özellikle dünya terörizmi ile mücadele için gelen dostlara selam gönderiyorum.
 
Kim Suriye’de ölürse ve bu ülkenin toprağında defnedilirse cennete yerleşecektir; çünkü Suriye cennet toprağıdır.
http://www.caferider.com.tr/suriye-muftusu--bati-suriye-ve-bolgeye-silah-sevkiyatini-durdurmalidir_h22508.html