15-01-2019 tarihinde eklendi
Kudüslülerin zaferi; Kubbetu’s-Sahra çevresindeki İsrail kuşatması kırıldı!
Yüzlerce Kudüslü dün akşam işgal güçlerinin Kubbetu’s-Sahra çevresindeki kuşatmasını kırmayı başardı.

 Yüzlerce Kudüslü dün akşam işgal güçlerinin Kubbetu’s-Sahra çevresindeki kuşatmasını kırmayı başardı.
 
 Sabah saatlerinden itibaren Kubbetu’s-Sahra’nın çevresini kuşatan işgal güçleri Mescid-i Aksa bekçilerinden beşini gözaltına aldı. Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, yüzlerce Kudüslü Mescid-i Aksa avlusundaki yürüyüşe katıldı ve yüksek sesle tekbir getirerek Kubbetu’s-Sahra Mescidi kapısında gösteri düzenledi.
 
 İşgal güçlerinin Kubbetu’s-Sahra Mescidi çevresindeki kuşatmayı kaldırmak zorunda kaldığı ve cemaatin mescide girerek namaz kıldığı belirtildi.
 
 Kudüs Enformasyon Merkezi, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa bekçilerinden bazılarını Mescid-i Aksa’dan çıkarken gözaltına aldığını, gözaltına alınanlar arasında Ahmed Ebu Alya, Lüey Ebu’s-Saad, Fadi Alyan, Yahya Şehhade ve Avad Es-Selayime isimli bekçilerin de olduğunu bildirdi.
 
 İşgal güçleri bugün sabah saatlerinden itibaren bir grup kadın ve erkek cemaat ile Mescid-i Aksa görevlilerinden bazılarını Kubbetu’s-Sahra Mescidi’nde kuşatma altında tutuyordu.
 
 Müslüman cemaatin Kubbetu’s-Sahra’da namaz kılmasına izin vermeyen işgal güçleri bu sabah 90 Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesine izin verdi.
 
 İşgal güçlerinin Kubbetu’s-Sahra kuşatmasını kırma gösterisine öncülük eden Mescid-i Aksa Müdürü Şeyh Ömer El-Kisvani’yi de darp ettiği bildirildi.
http://www.caferider.com.tr/kuduslulerin-zaferi-kubbetus-sahra-cevresindeki-israil-kusatmasi-kirildi--_h22599.html