20-02-2019 tarihinde eklendi
Umman'dan BAE'ye Yemen Çıkışı
Umman Dışişleri Bakanı, ilk kez BAE'nin Yemen'deki eylemlerini ve Suudi-BAE koalisyonunun Yemen'e karşı saldırganlığını eleştirdi.

Umman Dışişleri Bakanı Yusuf Bin Alevi, Umman'ın Yemen savaşı konusunda BAE ile aynı fikirde olmadığını, ihtilaflarının olduğunu dile getirdi. 
 
Umman Dışişleri Bakanı Yusuf Bin Alevi, Rusya merkezli El-Yevm gazetesine yaptığı açıklamada, "Biz Yemen savaşı konusunda Birleşik Arap Emirlikleri ile aynı fikirde değiliz, ihtilaflarımız var. Bizim konumumuz gayet açık; biz ne savaşa ve anlaşmazlıklara sebep oluruz, ne de savaşa yol açarız. Onların başka görüşleri ve arzuları var ve her insan özgürdür; ancak bu arzuların yönetilmesi gerektiğine inanıyoruz.” dedi. 
 
Suudi liderliğindeki Arap koalisyonu, 4 yıl boyunca Yemen'i saldırılarıyla hedef aldı ve binlerce sivili öldürdü. Bu yüzden birçok Yemenli insan yerinden edilerek mülteci konuma düştü ve evsiz kaldı. Bunun dışında birçok salgın hastalık ülkeye baştan başa yayıldı. Öyle ki BM raporuna göre Yemen krizi "dünyanın en kötü krizi" oldu. 
 
Umman Dışişleri Bakanı, Katar ile dört Arap ülkesi arasındaki oluşan kriz hakkında, "Anlaşmazlığın sebebi maddi sorunlar değil, aşiret ve fikri sorunlardır ve onun çözüm anahtarı tarafların kendi elindedir" diye ifade etti. 
http://www.caferider.com.tr/umman-dan-bae-ye-yemen-cikisi_h22817.html