07-08-2019 tarihinde eklendi
Erdoğan: ABD'nin İran'a yaptırımları işe yaramayacak
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin İran'a yaptırımları hakkında, "Yaptırımların işe yaramayacağına inanıyoruz" dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin İran'a yaptırımları hakkında, "Yaptırımların işe yaramayacağına inanıyoruz" dedi.
 
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de, 11. Büyükelçiler Konferansı'nda konuştu.
 
Erdoğan, ABD'nin İran'a yaptırımları hakkında, "Yaptırımların işe yaramayacağına inanıyoruz" dedi.
 
Türkiye Cumhurbaşkanı, S-400'lere de tamasla, ABD Başkanı Donald Trump'ın S-400 ile ilgili doğru tavır takınarak, bu meselenin ikili ilişkileri etkilemesine izin vermemesini temenni etti.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, "İsrail'in hukuk tanımayan işgal politikasının yanı sıra bazı dış aktörlerin müdahaleleri de barış umutlarını baltalıyor. Türkiye olarak Filistin meselesinde adalet ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.
 
 Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
 
"Barış, savaştan çok daha fazla bedel ister. Barışı korumak çetin bir mücadeleyi gerektirir, biz tribünlerden seyredenlerden değil, onları yöneten, yönlendiren aktörler olmalıyız. Türkiye sadece kendi geleceği için değil, bölgesinin barış ve huzuru için de inisiyatif almak zorunda. Gerektiğinde güç kullanarak milli menfaatlerimizi mutlaka savunacağız. Suriye'nin kuzeyindeki terör bataklığını kurutmak ülkemizin en öncelikli meselesidir. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla başlattığımız süreci çok yakın bir zamanda farklı bir aşamaya geçireceğiz."
http://www.caferider.com.tr/erdogan--abd-nin-iran-a-yaptirimlari-ise-yaramayacak_h23523.html