10-08-2019 tarihinde eklendi
ABD ‘İran’la müzakereye hazırız’ iddiasını tekrarladı
Amerika dışişleri bakanlığı sözcüsü Morgan Ortagus dün yaptığı açıklamada, ABD başkanı Trump’ın İran’la müzakereye hazır olduğu iddiasını tekrarladı.

İRNA’nın haberine göre, Morgan Ortagus, ‘İranlı yetkililer kiminle temasa geçeceklerini çok iyi biliyorlar, Trump onların temasını bekliyor” dedi.
 
Amerikan başkanı Trump ve dışişleri bakanı Mike Pompeo başta olmak üzere Amerikalı makamların son aylarda İran’la müzakereye dair iddiaları bir çok kez dile getirildi.
 
Sürekli İran’la müzakereden dem vuran Trump ve diğer Amerikalı yetkililerin bu iddialarının temelinde dünya kamuoyunu gerçeklerden çarpıtmak olduğu biliniyor. Zira, Amerikan başkanı Trump, geçen yıl 8 mayıs tarihinde yaptığı açıklamada, İran ve 5+1 grubu arasında varılan nükleer anlaşmadan çıktığını bildirmiş ve İran’a yaptırımların yürürlüğe konulacağını açıklamıştı.
 
İran İslam inkılabı rehberi de, 26 haziran tarihinde, İran cumhurbaşkanı, yargı kurumu yetkilileri ve personelini kabulünde yaptığı konuşmada, ABD’nin İran’la müzakere teklifinden asıl hedefinin, İran halkını silahtan arındırmak ve İran’ın gücünü zayıflatmak olduğunu, zira ABD’nin İran’ın gücünden korktuğunu belirtmişti.
http://www.caferider.com.tr/abd-iranla-muzakereye-haziriz-iddiasini-tekrarladi_h23530.html