19-09-2019 tarihinde eklendi
İmam Hüseyin Erbain Merasimine 100 Ülkeden Katılım
Irak’lı Hüseyni Erbain çadırları sorumlusu Seyyit Hamit El-Hüseyni, Hüseyni Erbain yürüyüşüne dünyanın 100’den fazla ülkesinden aralarında gayri Müslimlerin de olduğu milyonlarca kişinin katıldığını ifade etti.

Irak’lı Hüseyni Erbain çadırları sorumlusu Seyyit Hamit El-Hüseyni, Pazartesi akşamı İran kanal 2 televizyonuna verdiği demeçte, halkın Kerbela’da Hüseyni Erbain merasimlerine katılmak için katettiği yolun toplamı 1000 kilometre kadar olduğunu kaydederek, yabancı ziyaretçiler arasında İran’lıların en çok mesafeyi Necef’ten Kerbela’ya kadar katettiğini belirtti.
 
Düşmanın Hüseyni Erbain merasimine katılan Müslümanlar arasında tefrika çıkarmakta başarısız kaldığını kaydeden El-Hüseyni, Irak’ta Ehli Sünnet mensubu olan en az 20 Çadır yetkilisi, Hüseyni Erbain ziyaretçilerine hizmet sunduğunu söyledi.
 
Ehli beyt -s- İmamlarından Hz. Hüseyin -s- kameri 61 yılının Muharrem ayının onuncu gününde Kerbela topraklarına şehit düştü. İmam Hüseyin (a.s) Kerbela savaş meydanında sergilediği emsalsiz fedakarlığı ile beşeriyete insanlık, hürriyet ve izzet dersi verdi.
 
İmam Hüseyin (a.s) Kerbela’da açıkça şöyle buyurdu: Benim amacım İslam karşıtı bir hükümeti rezil rüsva etmek ve emri maruf ve nehyi münker etmek ve zulüm ve zalime karşı direnmektir.
http://www.caferider.com.tr/imam-huseyin-erbain-merasimine-100-ulkeden-katilim_h23626.html