21-09-2019 tarihinde eklendi
Aramco saldırısında etkisiz olan Patriot’lar ABD’yi rezil etti
Rus askeri uzman Korotçenko, Amerikan Patriot sistemleri tarafından korunan Suudi Arabistan’daki petrol rafinelerine düzenlenen saldırının Patriot’ların itibarına büyük bir darbe vurduğunu ve ABD’nin rezil olduğunu söyledi.

Suudi Arabistan’ın ABD’den yüz milyarlarca dolarlık silah sistemleri almasına rağmen petrol tesislerini koruyamaması, Amerikan yapımı Patriot hava savunma sistemleri ve radarlarıyla ilgili soru işaretlerini artırmıştı.
 
Sputnik’e verdiği demeçte Patriot’ların durumunu yorumlayan Rusya Dünya Silah Ticareti Analiz Merkezi Direktörü İgor Korotçenko, “Suudi Arabistan’daki olay, Patriot’lara için büyük bir itibar kaybı yaşattı. Pompeo’nun açıklaması, ABD’nin rezil olduğu gerçeğini gizleme girişimi” dedi.
Patriot’ların Suriye’deki Rus muadili Tor-M2 sistemlerinin Hmeymim Hava Üssü’nü İHA saldırılarına karşı emin bir şekilde koruduğuna dikkat çeken Korotçenko, “Hava savunma sistemleri, her türlü hedefi garantili bir şekilde imha edebilmeli, zaten bunun için üretiliyorlar. İmha oranı, %100’e yakın olmalı” ifadelerini kullandı.
http://www.caferider.com.tr/aramco-saldirisinda-etkisiz-olan-patriotlar-abdyi-rezil-etti_h23641.html