25-10-2019 tarihinde eklendi
Suud Koalisyonu Yemen’in Kuzeyine 170 Hava Saldırısı Düzenledi
Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü, Suudi koalisyonunun son 24 saat içinde Saada ve Hicce sınır eyaletlerine 170 hava saldırısı düzenlediğini bildirdi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Yahya Seri yaptığı açıklamada, Suudi koalisyonu savaş uçaklarının birkaç saat içerisinde Yemen’in kuzeyine 170 defadan fazla saldırdığını söyledi.
 
Yahya Seri şu ifadelerde bulundu: ‘Suudi koalisyonu son 24 saat içerisinde Saada ve Hicce eyaletlerine 170 defa hava saldırısı düzenledi.
Hava saldırılarının devam etmesine rağmen, işgalci kuvvetler Yemen sınır bölgelerinde ilerleme kaydedemedi.’
 
Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü geçtiğimiz pazartesi günü düzenlenen basın toplantısında şunları söylemişti: ‘Son 12 saat içinde, Suudi koalisyonu Saada ve Hicce eyaletlerini 30 defadan fazla bombaladı.’
Yahya Seri, Suudi koalisyonunun Yemen cephelerine yönelik saldırılarını büyük ölçüde artırdığını, ancak koalisyon kuvvetlerinin ilerleme kaydedemediğini vurguladı.
 
Yemenli bir ailenin beş üyesi, geçtiğimiz pazartesi günü işgalci Suudi koalisyonunun Saada eyaletinde hareket halindeki bir araca düzenlediği hava saldırısı sonucu hayatını kaybetti.
 
Binlerce sivil Suudi koalisyonunun 26 Mart 2015’te Yemen’e karşı başlattığı savaşta hayatını kaybetti veya yaralandı. Suudi koalisyonu, 26 Mart 2015’te asılsız ve boş bahanelerle Yemen’e karşı savaş başlattı ve birkaç hafta içerisinde bu ülkedeki sorunları çözeceğini iddia etti ama şu an bu savaşın üzerinden beş yıl geçti ve Yemen ordusu ve hak güçleri işgalci Suudi koalisyonu ile mücadele de zayıf kalmamakla beraber her geçen gün daha da güçlendi.
http://www.caferider.com.tr/suud-koalisyonu-yemenin-kuzeyine-170-hava-saldirisi-duzenledi_h23760.html