12-12-2019 tarihinde eklendi
Beşar Esad: Suriye’nin geleceği ümit vericidir
Suriye cumhurbaşkanı Avrupa, Amerika ve kimi ülkeleri Suriye’deki kriz ve kaosların asıl aktörü olarak adlandırıp aynı zamanda ülkenin geleceği hususunda da umutlu olduklarını söyledi.

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA’nın bildirdiğine göre Beşar Esad, İtalyan Rai News 24 kanalına verdiği mülakatında Suriye ordusunun terörizm karşısındaki zaferlerine değinerek Suriye’nin bu savaştan değerli dersler aldığını ve ülkesinin geleceği hususunda umutlu olduğunu söyledi.
 
Esad, Suriye ordusunun terörizm aleyhindeki kazanımlarının da büyük olduğunu vurguladı.
 
Suriye cumhurbaşkanı kimyasal silah kullanımına dair muhaliflerin iddialarını da reddederek şöyle dedi: ” İlk baştan beri Suriye böyle bir silahı kullanmadığına vurgu yapmıştı.”
 
Esad Suriye’deki teröristlerin hamilerini de eleştirerek şöyle dedi: “Siyasi durum Suriye çatışmalarında birçok aktörün olmasından dolayı karışıktır. Onlar çatışmaların uzamasını ve savaşı yıpratıcı hale getirmeyi düşünüyorlar. ”
 
Suriye cumhurbaşkanı bu ülkede her türlü dine, ırka ve siyasi fırkacılığa dayalı her türlü savaşı reddederek dış mihraklı teröristlerin para ve silah yardımları ile Suriye’nin bazı bölgelerini işgal ettiklerini belirtti
http://www.caferider.com.tr/besar-esad--suriyenin-gelecegi-umit-vericidir_h23880.html