18-01-2020 tarihinde eklendi
İmam Hamaney: Amerika'nın üslerinin vurulması 'eyyamullah'tandır
Bugünkü Tahran cuma namazı İmam Hamaney'nin imamlığında gerçekleşti. İmam Hamaney 8 yıl sonra ilk kez Cuma İmamlığı yaparak önemli mesajlar verdi.

İmam Hamaney'in cuma hutebesindeki konuşmasının satır başları şöyle:
 
- Geçen iki hafta özel ve maceralarla dolu günlerdi; İki hafta içinde İran halkı ders çıkaracak acı ve tatlı olaylar yaşandı.
 
- İran'da 10 milyon ve Irak'ta yüz binlerce insanın, Kudüs Gücü Komutanı Süleymani'yi son yolculuğuna uğurlamak için sokaklara dökülmesi Allah günlerindendir.
 
- Devrim Ordusu'nun Amerikan üslerine ağır bir darbe indirmesi Allah günlerindendir.
 
- Bu günler tarihin dönüm noktasıdır. Tarih yazılacak günlerdir. Bunlar normal günler değil.
 
- Bu günler bitecek, ama bu günlerin etkisi uluslar üzerinde kalacaktır.
 
- Siyonist medya imparatorluğu komutanımızı (Şehit Korgeneral Süleymani) terörle suçlamaya çalıştı, fakat Yüce Allah sahneyi istediklerinin tam tersine çevirdi.
 
- ABD yaptığı terörle büyük skandal yaşadı. Onlar terörle mücadele alaındaki en büyük kahramanı şehit ettiler.
 
- Korgeneral Kasım Süleymani'ye yapılan terör saldırısı korkakça bir eylemdi ve ABD'yi rezil etti. ABD Başkanı terörü itiraf etti. Bundan başka büyük bir skandal var mı?
 
- Kudüs Gücü güçleri her şeyi göze alarak bölge uluslarına yardım ediyorlar. Savaş ve terörü vatanımızdan uzak tutuyorlar.
 
- İran halkı, aziz komutanımıza hakaret eden birkaç kişi mi, yoksa cenaze törenine katılan milyonlarca insan mı?
 
- Amerikalılar İran halkının yanında olduğunu söylüyorlar, onlar yalan söylüyorlar. Aslında İran milletini hançerlemek istiyorlar.
 
- “Ne Gazze ne de Lübnan” sloganıyla aldananlar İran uğruna refahları ve çıkarlarından vazgeçemediler.
 
- Amerika'ya büyük bir darbe indirildi. Tabii ki askeri açıdan etkililiydi. Ancak daha önemli konu ABD'nin prestijine ve süper güç imajına darbe vurulmuş olmasıdır.
 
- ABD yıllardır Suriye, Irak, Lübnan ve Afganistan'da darbe alıyor.
 
- Bunlar hiçbir şeyle telafi edilmez. Şimdi (İran karşıtı) yaptırımları yoğunlaştıracaklarını açıklıyorlar, ancak bu Amerika'ya itibarını geri kazandırmaz.
 
- Ülke genelindeki insanlardan duyulan intikam çığlıkları, ABD üssünü yerle bir eden füzelerin intikam çığlıklarıydı.
 
-  İran halkı direnişten yana olduğunu ve teslim olmaktan kaçındığını gösterdi.
 
- Uçak kazasında gençlerin ve İran halkının hayatını kaybetmesi acı bir olaydı. Uçak kazasından üzüldüğümüz kadar, düşmanlar da sevindi.
 
- Uçak kazasında bazı belirsizlikler var. Komutanlara kamuya açıklama yaptığı için teşekkür ediyoruz, ancak bu konu takip edilmeli ve benzer olayların meydana gelmesi engellenmeli.
 
- Düşmanın müzakeresi hile ve sahtekarlık karışımıdır. Müzakere masasının arkasındaki beyefendiler Bağdat Havalimanı'ndaki teröristlerdir. Müzakereden korktuğumuz yok ama ABD ile (müzakere) olmayacak.
 
- Kendimizi daha güçlü yapmamız ve ekonomimizi petrolden arındırmamız lazım.
 
- Üç Avrupa ülkesi (İngiltere, Fransa ve Almanya) ABD'nin uşağı. Onlar İran halkını dize getiremezler. Bu üç ülke savaş sırasında (8 yıllık İran-Irak savaşı) Saddam Hüseyin'e destek sağlamıştı.
 
- Amerika'nın nükleer anlaşmadan geri çekilmesinden sonra bu üç ülke boşu boşuna konuşma yaptılar. O sırada onlara güvenmediğimi ve hiçbir şey yapmadan Amerika'ya hizmet edeceklerini söyledim.
 
- Bugün, yaklaşık bir yıl sonra, bu ülkelerin tam anlamıyla Amerika'nın uşağı olduğu ortaya çıktı. (mehrnews)
http://www.caferider.com.tr/imam-hamaney--amerika-nin-uslerinin-vurulmasi--eyyamullah-tandir_h24075.html