16-03-2020 tarihinde eklendi
ABD’li senatör: Trump’ın İran aleyhindeki siyasetleri yenilgiye uğradı
Amerikalı bir senatör, Amerikan başkanı Trump’ın İran’a yönelik maksimum baskıya dayalı siyasetlerinin yenilgiye uğradığını bildirdi.

Amerikalı Senatör Christopher Murphy, twitter hesabında, İran devrim muhafızlarının Amerika’nın Irak’ta Aynel Esed üssüne balistik füze fırlatmasına işaretle, Amerika’nın İranlı bir komutanı (general Kasım Süleymani) öldürmekle İran-ABD arasında gerginliğin son bulduğu düşüncesinin yanlış olduğunu, gerçeklerle çeliştiğini ve ABD’nin siyasetlerinin ABD’nin daha zayıflaması ve İran’ın daha da güçlenmesine neden olduğunu bildirdi.
 
Amerikalı Senatör Christopher Murphy,  Amerika’nın general Süleymani’ye yönelik saldırıdan hedefin İran’ı caydırmak olduğunu ama sonuçta bu hedef yerine aksi bir sonuç verdiğini bildirdi.
 
Amerikalı senatör, Suriye, Lübnan ve Irak’ta  direniş güçlerinin bugün geçmişe göre daha da güçlü ve morallerinin daha yüksek olduğunun görüldüğünü bildirdi.
 
Murphy, Amerika’nın siyasetlerinin değiştirme zamanı geldiğini zira İran’ın bugün askeri açıdan belirli bir seviyeye geldiğini ve Amerikan güçlerine yönelik tehdidin her geçen gün daha da arttığını bildirdi.
http://www.caferider.com.tr/abdli-senator--trumpin-iran-aleyhindeki-siyasetleri-yenilgiye-ugradi_h24364.html