02-04-2020 tarihinde eklendi
Irak’taki Aşiretler, ABD’nin Haşdi Şabi’ye Yönelik Tehditlerine Tepki Gösterdi
Irak’taki Aşiretler, ABD’nin Haşdi Şabi’ye Yönelik Tehditlerine Tepki Gösterdi

Diyala aşiret işleri müdürü, Haşdi Şabi güçlerine yönelik her türlü tehdidi kınadıklarını bildirerek, ABD birliklerinin sınır dışı edilmesini talep etti.
 
Diyala aşiret işleri müdürü Mahmud el-Rebii, yaptığı açıklamada; “Haşdi Şabi, ulusal bir gruptur. Bu grup, pak kanlarını Irak’ı ayırma senaryosunun uygulanmasını temsil eden IŞİD tekfiri terörist grubundan kurtarmak için feda etti.” diye belirtti.
Mahmud el-Rebii, açıklamasının devamında; “Diyala aşiretleri, Haşdi Şabi direniş gruplarının hedef alınma çabalarını ve komutanlarını tehdit etme girişimlerini kınıyor.” dedi.
 
Diyala aşiret işleri müdürü, Haşdi Şabi aleyhine yapılacak her türlü eylemi, tüm Irak halkına karşı yapılmış bir eylem olarak kabul ettiklerini açıkladı.
Diyala kabile işleri müdürü, ABD birliklerinin Irak’tan çekilmesinin büyük önem taşıdığına ve ülkede istikrar ve güvenliğe yol açacağına dikkat çekti.
 
Mahmud el-Rebii, Diyala kabilelerinin Amerikalıların geri çekilmesini desteklediğini de sözlerine ekleyerek; “Özellikle Irak ordusu, Haşdi Şabi ve Irak güvenlik güçleri terörizmle mücadelelerini sürdürmeyi başarıyorlar ve herhangi bir yabancı gücün müdahalesi olmadan zafer kazanabilirler.” dedi.
http://www.caferider.com.tr/iraktaki-asiretler-abdnin-hasdi-sabiye-yonelik-tehditlerine-tepki-gosterdi_h24453.html