02-04-2020 tarihinde eklendi
ABD'nin canı çıksa, huyu çıkmıyor
Koronavirüs salgınının en şiddetle hisseden ülke haline gelen ABD, İdlib'de Türkiye'ye yardım etmek için Rus S-400'lerin Türkiye dışına çıkarılmasını şart koştu

ABD'nin NATO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Kay Bailey Hutchison, telekonferans yöntemiyle gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Büyükelçiye İdlib'de çatışmaların artması riski olduğu, Türkiye'nin hem NATO hem de ABD'den destek istediği hatırlatıldı ve ABD'nin ne gibi bir destek vereceği soruldu.
 
Hutchison, Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı ancak henüz aktive edilmeyen S-400 füze savunma sistemlerinin Türkiye'den çıkarılması durumunda ABD'nin İdlib için "destek paketi" vereceğini söyledi ancak bunun neleri kapsadığıyla ilgili detay vermedi:
 
"Umarız Türkiye'ye yardımcı olacak şekilde tüm paketi bir araya getirebiliriz ve yine umarım ki Türkiye, Suriye'nin saldırılarına karşı savaşmak için Türkiye'ye verebileceğimiz bazı imkanlarımıza engel olan Rus füze savunma sistemini ülkeye konuşlandırmaz. Umarız ki Ankara'nın ortasında duran füze savunma sistemini ülkenin dışına çıkarırlar ve bize, Suriye'yi ve sivilleri tamamen koruma altına alma konusunda kendilerine yardımcı olma özgürlüğünü tanırlar."
http://www.caferider.com.tr/abd-nin-cani-ciksa-huyu-cikmiyor_h24457.html