02-10-2020 tarihinde eklendi
Özgündüz: “Sivil Halkı Öldürmeği Kendi Asaletimize Sığdırmayız”
Azerbaycan Ordusu, Ermenistan Ordusu’nun Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine gerçekleştirdiği saldırı sonrasında başlattığı karşı saldırının 5'inci gününde Ermeni güçlere kayıp verdirmeyi sürdürdü.

Türkiye Caferileri Lideri Özgündüz‘de bu gelişmelerle ilgili bir açıklama yaptı.

Özgündüz’ün açıklamalarından satır başlıkları;

“Ermenistan, Azerbaycan’ın Kahraman Ordusu’nun karşısına çıkma cüreti olmadığı için sivil yerleşim alanlarına saldırmaktadır.

Aklınca Azerbaycan’ı oyuna getirip Ermenistan’ın şehirlerine saldırmasını istiyor. Böylece bizi de kendisi gibi savaş hukukunu ihlal eden cani durumuna düşürmek istiyor.

Hem Uluslararası arenada elini güçlendirmek, hem de Rusya’yı (aralarındaki antlaşma gereği) savaşın içine çekmek istiyor. İşte tam da bu sebeplerle Azerbaycan Başkomutanlığı çok yerinde kararla ordularına sivil yerleşim alanlarına ve ermeni topraklarına saldırmamalarını emretmiştir.

Ayrıca bu siyasi nedenler olmasaydı bile biz cani değiliz. Sivil halkı öldürmeği kendi asaletimize sığdırmayız.

Allah’ım ordularımızı muzaffer eyle. Onları Ermenilerin kahpe kurşunlarına hedef eyleme. Yiğitlerimizin attığı her kurşunu işgalci ve cani Ermeni askerlerinin kalbine, beynine isabet ettir. Allah’ım sen haksın haklıdan yanasın.

Bu haklı davasında Azerbaycan’ımızın yanında ol.”

Selahattin Özgündüz

02.10.2020

http://www.caferider.com.tr/ozgunduz--sivil-halki-oldurmegi-kendi-asaletimize-sigdirmayiz_h24711.html