16-08-2021 tarihinde eklendi
"Kan Akıtmak Yerine, Kan Ver Hayat Kurtar"
Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ün çağrısıyla yıllar önce başlatılan "Kan akıtmak yerine, kan ver hayat kurtar" kampanyası her geçen gün büyüyor. Halkalı Zeynebiye'den ülkemizin dört bir yanına yayılan kampanya, son birkaç yıldır Azerbaycan'da da uygulanıyor. Ehlibeyt dostları kanlarını boşa akıtmak yerine Kızılay'a kan bağışlayıp insanların hayatlarını İmam Hüseyin aşkına kurtarmış oluyorlar.

Tüm dünyada yaşanan Covid-19 salgını ve hastanelerin yoğun olduğu bu dönemde hastalarımızın da acil kan ihtiyaçları her zamankinden daha fazla kendini göstermiştir.
 
Dolayısıyla kan merkezlerimizde kan ihtiyaçlarını karşılamada zorluk yaşamaktadır. Kan stoklarımızın sürekliliğini sağlayabilmek için sizleri 1 ünite kan bağışı yaparak 3 kişinin hayatının kurtarılmasına vesile olmaya davet ediyoruz.
 
18 Ağustos Çarşamba günü saat 08:30-16:30 saatleri arasında Halkalı Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi üstünde kan bağış kampanyası düzenlenmektedir. Covid-19 tedbirlerine uyarak kan bağışı yapabilirsiniz.
 
18-60 yaş arası herkes kan bağışında bulunabilir.
Covid geçirmiş vatandaşlarımız 1 ay sonra kan bağışı yapabilir.
Aşı olan vatandaşlarımız aşıdan 1 hafta sonra kan bağışında bulunabilir.
 
İlaç kullanan kişiler her ilaç engel değildir doktorumuza danışabiliriz.
 
Kan bağış alanı sabah öğle aksam 3 kez dezenfekte işlemi uygulanmaktadır. Kullanılan tüm malzemeler tek kullanımlıktır.
 
 
http://www.caferider.com.tr/-kan-akitmak-yerine-kan-ver-hayat-kurtar-_h24807.html