01-05-2022 tarihinde eklendi
CABİR'den Ramazan Bayramı Açıklaması
2 Mayıs Pazartesi günü Mübarek Ramazan ayının sonu ve 3 Mayıs Salı günü 1 Şevval ve Ramazan Bayramı olarak idrak edilecektir. Aksi yönde bir bilgi gelmesi durumunda halkımızla paylaşılacaktır.

Bismillahirramanırrahim 
Taklit mercilerimizden Ayetullah Seyyid Ali Hamaneî, Ayetullah Seyyid Ali Sistani ve diğer bazı müçtehitlerimizin bürolarından yapılan açıklamalara göre bu akşam (1 Mayıs Pazar) yapılan hilal gözlemleme çalışmalarında şevval ayının hilali (teleskopla bile) görülememiştir. Dolayısıyla şu ana kadarki bilgilere göre 2 Mayıs Pazartesi günü Mübarek Ramazan ayının sonu ve 3 Mayıs Salı günü 1 Şevval ve Ramazan Bayramı olarak idrak edilecektir. Aksi yönde bir bilgi gelmesi durumunda halkımızla paylaşılacaktır. 
 
Caferi Âlimler Birliği (Câbir) olarak Dünya Müslümanlarıyla birlikte, tüm vatandaşlarımızın mübarek Ramazan ayında yapmış oldukları ibadet ve İtaatlerinin makbul olmasını en içten dileklerimizle Yüce Rabbimizden niyaz eder, Aziz İslam âleminin mübarek Ramazan bayramını şimdiden tebrik eder, Başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam âlemine sağlık, sıhhat, huzur, barış, sevgi, birlik, beraberlik ve kardeşlik getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyoruz.
 
1 Mayıs 2022
Caferi Âlimler Birliği (Câbir)
http://www.caferider.com.tr/cabir-den-ramazan-bayrami-aciklamasi_h24908.html