14-09-2022 tarihinde eklendi
BABUR VE AYRIM'DAN AĞAYEV'E ZİYARET
Caferilik İnancını Tanıtma Araştırma ve Eğitim Derneği Başkanı Hasan Babur, Azerbaycan-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve İstanbul Milletvekilimiz Şamil Ayrım ile birlikte Can Azerbaycan'ımızın Berlin Büyükelçisi Nesimi Ağayev'i ziyaret etti.

Geçtiğimiz ay Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından Berlin Büyükelçisi olarak atanan Ağayev'e hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Babur ve Ayrım, ziyarette iki ülke ilişkilerinin derinliğine vurgu yaptı. 
Babur, Avrupa Türk toplumunun Azerbaycan'ın meselelerini kendi meselesi gördüğünü belirterek doksanların başından bu yana her platformda bunu dile getirdiklerini, bugün de Azerbaycan Diasporası'nın doğal bir parçası olduklarını ifade etti. 
Ayrım ise, bir millet iki devlet kavramının İkinci Karabağ Zaferi ile perçinleștiğini ifade ederek, gece bașlayan çatıșmalarda da saldırgan Ermenilere karșı açık ve net bir şekilde Azerbaycan'ın yanında olduklarını söyledi. 
Evsahibi büyükelçi Ağayev ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Türkiye Azerbaycan birlikteliğinin eşsiz bir kardeşlik olduğunu vurguladı.
(Not: Ziyaret sırasında şehit haberleri açıklanmamıştı.)
 
http://www.caferider.com.tr/babur-ve-ayrim-dan-agayev-e-ziyaret_h24950.html