25-02-2017 tarihinde eklendi
İnnaLillahi ve İnnaİleyhiraciun


Resulullah (s.a.a): " Bir alim vefat ettiğinde, İslam’da yeri doldurulamayacakbir gedik açılır" buyurmuştur.

Ş.Hamit Turan hocam 5 Eylül 2015 tarihinde yapılan by-pass ameliyatı sonrasında bilincini kaybetmişti. Rahmetli, bu güne kadar  yoğun bakımda kalmıştı. Nihayetinde onu daha fazla bekletmek istemeyen Rabbi bu fani dünyadan, aramızdan aldı. Onun bu dünyadan göçüyle evlad-ı ayalinde, dostları arasında, Ehl-i Beyt muhipleri arasında da  büyük bir gedik açıldı. Allah ona rahmet etsin ve onu Muhammed ve Al-i Muhammed’le haşretsin.

Ş.Hamit Turan hocam ömrünü Ehl-i Beyt yolunda çalışmaya adamıştı. Küçük yaşlarda İran’da başladığı dini eğitimini Irak ilim havzalarında tamamlamıştı. Ülkesine döndüğü günden beri kendisini insanlarının  dini eğitimleri, sosyal sorunları, barış ve kardeşlik köprülerinin kurulması gibi zorlu ve sıkıntılı bir çok işle meşgul oldu. Zaman zaman  Türkiye’deki Caferiler üzerinde yoğun baskılar ve sınırlamalar olmasına rağmen o her zaman hakkı savunan, doğruları söyleyen, Şia’nın gülen yüzü, barışın elçisi olmaya devam etmiştir. Cenaze namazına gelenler arasında çok sayıdaki Sünni dostlarının göz yaşları, vefa sözleri onun Müslümanların kardeş olduğuna inancının bir delilidir.

Türkiye’den, Azerbaycan’dan, Irak’tan, İran’dan, Suudi Arabistan’dan, Almanya’dan, Holllanda’dan imkan bularak onu uğurlamaya gelenler, kendisini sevenlerin sadece bir kısmıydı. O gidişiyle de bize son bir ders daha verdi; cenaze töreni bir alime nasıl değer verilir, nasıl sahip çıkılır sorusunun cevabıydı.Caferilerin alimlerine verdiği değer, gösterdiği hürmet herkesin dilindeydi.

Ülkemizde Ehl-i Beyt sesinin duyulmasında öncülük eden Zeynebiye’nin bütün çalışmalarında, kurulan bütün kurumlarında onun emeği ve katkısı vardı. Gerek mahallesinin gerekse büyük ölçekli toplumsal barışların kurulmasında da büyük emekleri ve katkıları vardı.

Her şeyden önce iyi bir aile babası, sırdaş, dost ve kendisinden  emin olunan iyi bir insandı. En azından ben öyle gördüm, öyle tanıdım.

Seni unutmayacağız değerli insan,

Mekanın Cennet olsun…

http://www.caferider.com.tr/innalillahi-ve-innaileyhiraciun_m3418.html