03-05-2012 tarihinde eklendi
Dini Liderden Seçim Mesajı
Ayetullah Hamenei: İran milleti Cuma günkü seçimlerde basiretini ve sağduyusunu sergileyecek

İslam İnkilabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamenei, İran milletinin Cuma günkü İslami Şura Meclisi ikinci tur seçimlerinde de basiretini ve sağduyusunu sergileyeceğini belirtti.

İran'da şehit Mutahhari'nin şehadet yıldönümü nedeniyle ilan edilen "Öğretmenler Günü"nde bu Ayetullah Hamenei'yi ziyarete gelen binlerce öğretmene yaptığı konuşmada, ilim, bilim ve insani erdeme dayalı üstün bir toplumun inşa etmede öğretmenin eşsiz ve yüksek konumu hakkında konuştu.

Ayetullah Hamenei, eğitimde temel değişiklikleri ön gören belgenin icra etmesi için doğru programlamanın şart olduğunu vurguladı.

Konuşmasında İslami Şura Meclisi’nin ikinci tur seçimlerine işaret eden Ayetullah Hamanei, 04 Mayıs Cuma gününde tekrar sahneye çıkacak olan İran milletin örnek verilebilecek şekilde basiretini, sağduyusunu ve iyi bildiği zamanlamasını sergileyeceğini söyledi.

İslam İnkılabı Rehberi bu görüşmede Şehit Ayetullah Mürtaza Mutahhari’yi anarak ve öğretmen gününü tebrik ederek öğretmenin değerli yüksek konumun anlattı ve en önemli özelliğini, yetenekler ve duygular gibi pek çok özelliği içinde barındıran çocuk ve gençlerden dürüst, bilge ve güçlü insanlar başta olmak üzere bilim adamı yetiştirmek olduğunu dile getirdi.

Ayetullah Hamenei, şehitlerin değerli sıfatları ve davranışı başta olmak üzere, gayret, çaba, sadakat, sağlık ve fedakarlık duygusu gibi ve de annesi, babası ve dostarıyla iyi davranmayı bilecek gençlerin yetiştirilmesi gerektiğini konuşmasına ekledi.

İslam İnkılabı Rehberi, milli eğtim başta olmak üzere radyo-televizyon, tebligatlar, devlet ve dini kurumların topluma olguları tanıtmak ve olgu oluşturmada ağır sorumluluğu olduğunu hatırlattı.  

http://www.caferider.com.tr/dini-liderden-secim-mesaji_h6145.html