03-05-2012 tarihinde eklendi
Mısır Suudi Arabistan Gerginliği
Müslüman Kardeşler'den üst düzey yetkililerin de dahil olduğu bir Mısır heyeti, Suudi Arabistan ile son yıllarda yaşanan en kötü krizi çözmek amacıyla Riyad'a gidiyor

Mübarek rejimi sonrası çıkan ilk büyük krizi çözmek amacıyla, Müslüman Kardeşler'den üst düzey yetkililerin de dahil olduğu bir Mısır parlamento heyeti, Suudi Arabistan'a gidiyor.

Mısırlı insan hakları savunucusu avukat Ahmet el-Gezavi'nin havaalanında Suudi güvenlik birimleri tarafından gözaltına alınmasını protesto eden grupların, Suudi Arabistan'ın Kahire'deki büyükelçiliği önünde gösteri düzenlemesi üzerine Riyad, büyükelçisini geri çekmişti. Kahire'nin Riyad'dan özür dilemesine rağmen iade edilmemişti. 

İhvan'ın bir sözcüsü, hareketin herhangi bir üyesinin resmi bir sıfatla "uzun zamandır" Suudi Arabistan'a gitmediğini söyledi, heyetteki üyelerinin hareketi değil meclisi temsil edeceklerini sözlerine ekledi.

Parlamento heyetinin Suudi Kralı Abdullah ve diğer yetkililerle bir araya geleceği, "iki ülke arasında herhangi bir yanlış anlamayı kaldırmak ve tarihsel ve kardeşlik bağlarının derinliğine vurgu yapmak için çalışacağı" kaydedildi. 

http://www.caferider.com.tr/misir-suudi-arabistan-gerginligi_h6149.html