10-05-2012 tarihinde eklendi
Suriye'nin Başkenti Şam'da Terör Saldırısı


 

Suriye’nin başkenti Şam’da İki terörist saldırı gerçekleşti. Çevre yolunun güneyinde el-Qazaz kavşağı yakınında gerçekleştirildi. İşine ve okula giden kalabalık insanların bulunduğu bölgede gerçekleşen saldırıda iki eylemci öldü. Saldırıda 40 kişinin  öldüğü 170 kişinin de yaralandığı  belirtiliyor.

  Bu arada, BM gözlemci ekibi terör gruplarına ait iki siteyi denetledi.

 

Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşşar el-Caferi; Suriye'de görev yapan BM gözlemcileri görevinin doğru bir şekilde ilerlediğini fakat silahlı terör gruplarının işledikleri suç ve cinayet niteliğinin daha kötü olduğunu belirtti.

BM’nin New York’taki merkezinde düzenlenen oturumda konuşan Caferi; Suriye'nin Annan planı kapsamında üstüne düşen her şeyi yaptığının altını çizdi.

Fakat teröristleri para ve silahla destekleyen Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan’dan tarafların Annan planına hiç bir şekilde bağlılık göstermediklerine vurgu yapan Caferi; bu ülkelerin Annan planına uymaları ve silahlı terör gruplarına desteklerine son vermeleri gereğine dikkat çekti.

Diğer yandan Suriye'de görev yapan BM Gözlemciler Heyeti Başkanı General Robert Mood; uluslararası gözlemciler, koruma ve güvenlik, uluslararası muhtelif haber ajansları ve gazetelerden muhabirleri içeren heyetin bugün Dera yolu üzerinde yerleştirilen el yapımı bir bombayla saldırıya uğradığını belirtti.

http://www.caferider.com.tr/suriye-nin-baskenti-sam-da-teror-saldirisi_h6184.html