12-05-2012 tarihinde eklendi
Türk Gazeteciler İstanbul'a Geldi
Gazeciler Özel bir uçakla Istanbula geldi.

 

Gazetecileri getiren özel uçak, saat 00.35'te Atatürk Havalimanı'na indi. Özköse ve Coşkun'u, Atatürk Havalimanı'nda, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Özköse ve Coşkun'un aileleri ve yakınları, İHH Başkanı Bülent Yıldırım ve vakıf yetkilileri karşıladı.

Suriye'de serbest bırakılan Türk gazeteciler Adem Özköse ile Hamit Coşkun'u taşıyan Başbakanlığa ait uçak, Tahran'dan İstanbul'a geldi. Gazeteci Adem Özköse, ''Hayatımızın belgeselini çekmişiz onu fark ettik. Bu 2 ay içinde aksiyon filmlerine, romanlara konu olabilecek şeyler yaşadık'' dedi.

Suriye'de uzun zamandır haber alınamayan Türk Gazeteciler Tahran’a vardı, Adem Özkese ve Hamit Coşkun iyi oldukları, ailelerine kavuşmanın heyecanını yaşadılar.  

Tahran Azadi Otelinde Bekleyen gazetecilerin aileleri telefonla görüştüklerini söylediler.  İki gazeteci önce Türk büyükelçiliğine ardından Azadi oteline gelecek ardından Başbakanın gönderdiği özel uçakla Istanbula gelecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Tahran'a bir uçak gönderildi.

Başbakan Erdoğan gazetecilerin ailelerini aradı.

Tarhanda açıkamalarda bulunan gazetciler uzun süre hücrede tek başına tutulduğunu belirten Özköse, -Zorlu günler geçirdik, fakat özgür olacağımıza, bir gün o hücreden çıkacağımıza dair umudumuzu hiç kaybetmedik. Sonunda bu umudumuz gerçekleşti- ifadesini kullandı.
     Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım-a teşekkür ettiğini belirten Özköse, -Allah herkesten razı olsun- dedi.
     Hamit Coşkun da zor günler yaşadıklarını belirtererek -Çok şükür bugün özgürlüğümüze kavuştuk" dedi.
     -Bizim özgürlüğümüze kavuşmamız için uğraşan herkesten Allah razı olsun" diyen Coşkun, birçok masum ve mazlumun hala boş yere hapsedildiğini söyledi.
     Coşkun, -Allah herkese özgürlüğü nasip etsin- şeklinde konuştu.

 

http://www.caferider.com.tr/turk-gazeteciler-istanbul-a-geldi_h6195.html