19-05-2012 tarihinde eklendi
Irak İçişleri Bakanlığından EL Kaide Uyarısı
El kaide bölge ülkelerinde eylem yapacak

Irak içişleri Bakanlığı, Irak'taki El Kaide militanlarının komşu ve bölge ülkelerde saldırılar yapacağına dair ellerinde istihbarat bilgisi bulunduğunu duyurdu. İçişleri Bakanlığı ayrıca, Arap Baharı'ndan sonra Irak'taki El Kaide militanlarının çoğunun ülkelerine geri döndüklerini de belirtti.

Irak İçişleri Bakanlığı vekili Adnan El Esedi, Irak'taki El Kaide militanlarının komşu ve bölge ülkelerde bombalı saldırılar yapacağına dair ellerinde istihbarat bilgisi bulunduğunu açıkladı. Esedi ayrıca, Arap Baharı'ndan sonra Irak'taki El Kaide militanlarının çoğunun ülkelerine geri döndüklerini de belirtti.

El Kaide'ye bağlı olmayan bir çok silahlı grubun Amerikan Kuvvetleri'nin Irak'tan çekilmesinin ardından direnişe son verdiğini söyleyen Esedi, bu silahlı grupların siyasi arenada etkinliğe başladıklarını ifade etti. Esedi, güvenlik güçlerinin bu yıl içinde El Kaide ve Baas Partisi'ne bağlı silahlı gruplara çok sayıda başarılı operasyona imza attığını da sözlerine ekledi. Esedi, güvenlik güçlerinin silahlı gruplara karşı deneyim elde ettiğini söyledi.

 

http://www.caferider.com.tr/irak-icisleri-bakanligindan-el-kaide-uyarisi_h6242.html