19-05-2012 tarihinde eklendi
Suriye'de İntihar Saldırısı
Saldırıda 9 sivil öldü

Suriye'de bir ntihar eylemcisi Deyrezzor Kentinde büyük miktarda patlayıcı arçla sivil yerleşim bölgesi sayılan Gazi Ayyaş Semtinde kendisini havaya uçurdu.

Suriye Haber Ajansı SANA’ya açıklama yapan yetkili bir kaynak; hain intihar saldırısı sonucunda çok sayıda kişinin şehit ve yaralı düştüklerini belirterek, civar binalar ve kurumlarda ciddi maddi hasarların meydana geldiğini söyledi.

Kaynak; intiharcı bir teröristin patlayıcı yüklü Hyundai marka bir arabayla Askeri İnşaat Kurumu (MTAA) binasına saldırdığını belirterek, intiha saldırısı sonucunda masum sivil vatandaşlardan 9 kişinin yanı sıra bina korumalarının şehit düştüklerini ifade etti. İntihar saldırısında aralarında 4 yaşında bir kız çocuğu ve 26 yaşında bir genç kızın bulunduğu onlarca kişinin yaralandığını söyleyen kaynak; bir kısmının durumunun ağır olduğunu belirtti. Kaynak, patlama yerinde ceset parçalarının da bulunduğunu ekledi.

İntihar saldırısı sonucunda ayrıca civarda bulunan evler,kurum binaları ve arabalarda maddi hasarların meydana geldiğini söyleyen kaynak; 5 metre genişliğinde ve 2.5 metre derinliğinde bir çukurun açıldığını açıkladı. Kaynak tahminlere göre eylemde yaklaşık olarak 1000 kg patlayıcının kullanıldığının açıkladı.

Bu arada Annan planı kapsamında Suriye'de görev yapan BM gözlemcilerinden bir ekip, eylemin meydana geldiği yeri ziyaret ederek durumları gözlemledi.

http://www.caferider.com.tr/suriye-de-intihar-saldirisi_h6246.html