26-05-2012 tarihinde eklendi
Eryılmaz: "Suriyeli gruplar Türkiye üzerinden silah alıyor"
Refik Eryılmaz: Türkiye üzerinde Suriye’li muhaliflere silah sevkiyatı yapılıyor CHP Hatay milletvekili Refik Eryılmaz, Suriyeli muhaliflere, Türkiye üzerinden ağır silah sevkiyatı yapıldığını söyledi.

 

İran Press TV'ye konuşan CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Türkiye'nin, Suriye ile "savaşa itildiğini" savunurken "Hatay'daki bazı insanların, ağır silahlarla yüklü araçların Suriye'ye doğru ilerlediğine tanık olduklarını" söyledi


İran Press TV'ye konuşan CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Türkiye'nin, Suriye ile "savaşa itildiğini" savunurken "Hatay'daki bazı insanların, ağır silahlarla yüklü araçların Suriye'ye doğru ilerlediğine tanık olduklarını" söyledi CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, silahlı Suriyeli grupların Türkiye üzerinden silah aldıklarını iddia etti.

İran'ın Press TV kanalına konuşan Refik Eryılmaz, "Hatay'daki bazı insanların ağır silahlarla yüklü araçların Suriye'ye doğru ilerlediğine tanık olduklarını", silahların Libya'daki çatışmalarda kullanılanlara benzediğini söyledi.

Türk hükümetinin Suriye politikalarını eleştiren Eryılmaz, Türkiye'nin "Suriye ile savaşa itildiği" görüşünü dile getirdi.

Eryılmaz, Suriye'ye askeri bir müdahalenin, Ortadoğu'da "domino" etkisi yapacağını bölgedeki gerilimleri körükleyeceğini de söylediği mülakat sırasında Suriye sınırında onbinlerce Suriyeli mülteciyi barınmak için kampların kurulmasının, "ABD ve İsrail'den gelen baskıların altında yürütülen, tampon bölgesinin oluşturulmasına yönelik planın bir parçası olduğunu" da savundu. Eryılmaz şunları söyledi:

"Tampon bölgesini istiyorlar çünkü Suriye'ye karşı bir müdahale lanse etmek istiyorlar. BM'nin bu yönde bir karar vermediği için Suriyeli mültecileri, insani bir trajedi var diye tampon bölgesinin yaratmak için bir bahane olarak kullanmak istiyorlar."

http://www.caferider.com.tr/eryilmaz---suriyeli-gruplar-turkiye-uzerinden-silah-aliyor-_h6287.html