29-05-2012 tarihinde eklendi
Kofi Annan, Beşşar Esad İle Görüştü
BM ve Arap Birliği'nin özel temsilcisi Kofi Annan, bugün Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile Şam'daki görüşmesinde, uluslararası toplumun özellikle Hula'daki katliamdan sonraki ciddi endişelerini iletti.

 

Annan'ın sözcüsü Ahmed Fevzi, görüşmeden sonra yayınladığı açıklamada, özel temsilci Annan'ın, şiddetin sona erdirilmesi ve mahkumların serbest bırakılması için cesur kararlar alınmazsa altı maddelik barış planının başarılı olamayacağını ve planın bütünüyle uygulanmasının önemini Esad'a vurguladığını belirtti.
 
Suriye devlet televizyonun duyurduğuna göre, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Kofi Annan'a "Planın başarısı, destek verilen terörizmin ve silah kaçakçılığının sona ermesidir" dedi.
 
Annan'ın sözcüsü Ahmed Fevzi, görüşmeden sonra yayınladığı açıklamada, özel temsilci Annan'ın, şiddetin sona erdirilmesi ve mahkumların serbest bırakılması için cesur kararlar alınmazsa altı maddelik barış planının başarılı olamayacağını ve planın bütünüyle uygulanmasının önemini Esad'a vurguladığını belirtmişti.
 
Suriye Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Cihad Makdissi de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Esad ve Annan arasındaki görüşmeyi "olumlu ve yapıcı" diye niteleyerek, barış planı ve şiddeti durdurma konusunda ilerleme sağlamak için ayrıntıların görüşüldüğünü ifade etti.
 
CNN
http://www.caferider.com.tr/kofi-annan-bessar-esad-ile-gorustu_h6311.html