31-05-2012 tarihinde eklendi
Velayeti'den Gündeme Dair Açıklamalar
Uluslararası İslami Uyanış Kurulu Genel Sekreteri ve İran İslam İnkılabı Rehberinin UIuslararası İlişkiler Danışmanı Dr. Ali Ekber Velayeti Siyonist rejimin İran'a saldırmaktan aciz olduğunu belirtti.

 

Velayeti önceki gün Mısır medya heyetini kabulünde Siyonist rejimin İran'a saldırı cesareti ve gücüne sahip olmadığını, böyle bir şeye kalkıştığında ise hiç şüphesiz yok olacağını belirtti.
 
Velayeti, ayrıca İran İslam Cumhuriyeti'nin Suriye gelişmelerine karşı tutumu hakkında da bu ülkede yaşanan silahlı çatışmaların, mevcut durumu daha da kritikleştirdiğini, tekrar Suriye'de huzurun sağlanması için taassuplardan uzak diplomatik görüşmelerin gerçekleşmesi gerektiğini belirtti.
 
Dr. Ali Ekber Velayeti, Suriye diplomatlarının Fransa, İngiltere, Avustralya'dan ihraç edilmelerine işaretle Amerika, Katar ve Suudi Arabistan'ın Suriye konusunda ortak çıkarlara sahip olduklarını ve bu yüzden de halkçı Beşar Esad hükümetini devirmeye çalıştıklarını belirtti.
 
Velayeti, demokrasi bahanesi ile Suriye'deki isyancılara Katar ve Arabistan'dan silah gönderilmesinin birçok sivilin katliam edilmesine sebep olduğunu söyledi.
 
Velayeti ayrıca İran'ın, Mısır'ın yeni hükümeti ile ilişkilerin kurulmasına hazır olduğunu belirterek, iki ülkenin yakın ilişki kurmadan, yeni dönem ilişkilerini ciddiyetle başlayamayacaklarını ve süreçte de hiçbir ön şartın hâkim olmaması gerektiğini belirtti.
 
Velayeti, Mısır seçimlerinin Tahran tarafından özel ilgi ile izlendiğini ve sonuçlarını takip ettiğini, ikinci turda yeni cumhurbaşkanının seçilmesi ile pratikte iki ülke ilişkilerinin daha hızlı bir süreç izleyeceğini belirtti.
 
MHA
http://www.caferider.com.tr/velayeti-den-gundeme-dair-aciklamalar_h6321.html