02-06-2012 tarihinde eklendi
Katolik Rahibeler Vatikan'a Karşı
Amerika'da bağımsız hareketleri kısıtlanan rahibeler, sessizliğini bozdu.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Katolik Kilisesi'ne bağlı rahibeler, eşcinsel evliliği gibi konuları işledikleri, doğum kontrolüne izin verilmesi görüşünü dile getirdiği ve zaman zaman ayinler yönettiği için Vatikan'ın şimşeklerini üzerine çekiyordu.

Vatikan, Amerikalı rahibelerin başlarına buyruk davranmalarını engellemek amacıyla, yüzde 80'inin üye olduğu Dindar Kadınlar Liderlik Konferansı'nı doğrudan kendisine bağladı. Bir buçuk ay önce gerçekleştirilen bu işlemle, rahibelerin toplantılarının gündemi ve hatta işleyecekleri metinler Vatikan'daki 3 piskopos tarafından belirleniyor.

Dindar Kadınlar Liderlik Konferansı'na bağlı Amerikalı rahibeler, 6 hafta süren sessizliklerini bozarak, Vatikan'a karşı sert bir bildiri yayınladı.

Vatikan'ın yönelttiği suçlamaların asılsız olduğu savunulan bildiride, raporun şeffaf olmayan bir süreçte hazırlandığı savunuldu.

Rahibeler, raporun kilisede derin bir üzüntüye ve kutuplaşmaya yol açtığını, aldıkları cezanın yerinde olmadığını, kendi işlerine bakabileceklerini belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri'nde de internet üzerinden, Vatikan'ın rahibelere verdiği cezadan vazgeçmesi için imza kampanyası yürütülüyor. İmzaların sayısı şimdiden 50 bini geçti. 

http://www.caferider.com.tr/katolik-rahibeler-vatikan-a-karsi_h6335.html