04-06-2012 tarihinde eklendi
Dünyanın Yeni Kültür ve Sanat Durağı İstanbul
Turizmde yeni düzenlemeler

İstanbul Sofa Otel’de düzenlenen buluşmada bir konuşma yapan Bakan Günay İstanbul'un güzel konumunun kültür ve sanatla bezenmesi gerektiğini belirterek, “Dünyada Berlin, Londra ve Basel gibi sanat görmeye gidilen kentler var. İstanbul'a da böyle bir merkez olmak çok yakışacaktır'' dedi.

Bugünlerde dünyanın neresinden gelirseniz gelin, İstanbul semalarında oldukça uzun dakikalar boyunca dolaşıyorsunuz diyen Günay, böylelikle İstanbul'un Marmara'dan Karadeniz'e kadar bütün güzelliğinin görülebildiğini ancak bu arada da bu doğal ve tarihsel güzellikle bağdaşmayan birtakım yeni türev zenginliklerin, İstanbul'un tarihiyle yarışan ve ne yazık ki o dokuyu oldukça sarsan girişimlerin de büyük bir iç acısıyla her gün yeniden görüldüğünü dile getirdi. 

Uçak gecikmeleri yüzünden her programa gecikildiğini ifade eden Günay Orhan Kemal anısına bugün verilen ödül törenine katılamadığını söyledi. Dünyanın önemli tur operatörlerinin yaptığı en iyi 100 otel listesinde Türkiye'nin artık en az 25–30 otelle temsil edildiğini belirten Günay, otellerimizin teknolojik ve hijyenik açıdan çok yüksek olan standartlarını sanatla da bezemeleri gerektiğini kaydetti. TUROB'un gündeme getirdiği bu fikir ışığında otellerin ve yeme içme tesislerinin Türk sanatçıların eserleriyle bezenmesini istediklerini vurgulayan Günay “Oteller, geniş alanlarını sergilere açabilir, ayın sanat eseri yayınlanabilir. Uzakdoğu'dan ucuza getirilen eserlerin otellerde sergilenmesi yanlış. Gerçekten değerli eserleri sergilemeye başlayan oteller var. Otellerde, eşin dostun yaptığı eserler değil, gerçek Türk sanatçılarının, çağdaş sanat eserleri sergilenmeli. Bu eserlerin kalitesini 5 yıldız kriterleri arasına sokacağız'' şeklinde konuştu.  

http://www.caferider.com.tr/dunyanin-yeni-kultur-ve-sanat-duragi-istanbul_h6353.html