09-06-2012 tarihinde eklendi
Yemen'de, ABD ve İsrail Protesto Edildi
Abdullah Salih ve yakınlarının yargılanması istendi

Yemen Halkı Abdullah Salih’in Yargılanmasını İstedi

Yemen’in Başkenti Sana, Taiz güney kentinde ve Sa'ada'nın kuzey kentinde Cuma sonrası düzenlenen gösteride, ülke çapında yaşanan azgın şiddetin son bulması için Yemen hükümetinin Washington ile siyasi ve askeri bağların kesilmesini isteyerek ABD ve İsrail’i lanetledi.

Ayrıca, Yemen diktatörü Ali Abdullah Salih ve akrabalarının yeniden hükümet içinde yeniden etkin hale getirilmesi çabalarına tepki göstererek, Ocak 2011 tarihinden itibaren yüzlerce göstericinin öldürülmesinden sorumlu tutulan, Salih ve yardımcılarını yargılanmasını talep etti.

Yemen diktatörü Abdullah Salih dokunulmazlığı karşılığında istifa etmiş, Şubat 2012 yılında Başkan Yardımcısı Abdrabuh Mansur Hadi’ye ABD’nin onayıyla işbaşına getirilmişti

Görev değişikliği 2011 Nisan ayında Körfez İşbirliği Konseyinin desteğiyle plan yürürlüğe konmuştu.  Anlaşma Kasım 2011 tarihinde Riyad’da Abdullah Salih tarafından imzalanmıştı.

Ocak 2011 tarihinden itibaren, Yemenliler, Abdullah Salih rejiminin üyelerinin görevden alınması için ülke çapında sayısız gösteriler düzenlediler.

  

http://www.caferider.com.tr/yemen-de-abd-ve-israil-protesto-edildi_h6405.html