11-06-2012 tarihinde eklendi
Türkiye'den Tunus'a 100 Milyon Dolar Yardım
Türkiye Tunus'a 100 milyon dolar yardımda bulunacak

Uluslararası bir analiz grubu Kuzey Afrika ülkesinde krizin büyüdüğü uyarısında bulunurken Tunuslu bir yetkili perşembe günü Türkiye'nin toplumsal ve ekonomik zorluklarının üstesinden gelmesine yardımcı olmak üzere Tunus'a 100 milyon dolarlık yardımda bulunacağını açıkladı.

     Tunus Ekonomi Bakanı Ridha Saidi, Türkiye'de düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu sırasında iki ülke arasında bir anlaşma imzalandığını söyledi. Anlaşma ayrıca 400 milyon dolarlık düşük faizli bir krediyi de kapsıyor.

     Saidi, Tunus'un mali yükümlülüklerini yerine getirmesine yardımcı olacak şekilde birkaç ülke tarafından toplam 600 milyon dolarlık yardım sözü verildiğini belirtti.

     Uluslararası Kriz Grubu çarşamba günü bir raporda, Tunus hükûmetinin umutsuz ekonomik durumun üstesinden gelemediği ve yeni bir toplumsal patlama yaşanması riski bulunduğu uyarısında bulundu.

     Raporda hükûmetin artan işsizlik, bölgesel ekonomik tutarsızlıklar ve yolsuzluk sorunlarıyla başa çıkmak için daha fazla şey yapması gerektiği kaydedildi.

     Tunuslular Ocak 2011'de diktatörlüğü devirerek ekim ayında seçimlere gittiler ve ülkeyi yönetmesi, yeni bir anayasa yazması için yeni bir Meclis seçtiler.(AP)

 

http://www.caferider.com.tr/turkiye-den-tunus-a-100-milyon-dolar-yardim_h6430.html