11-06-2012 tarihinde eklendi
Teknoloji Ödülleri Sahiplerini Buluyor


TÜBİTAK, TTGV ve TÜSİAD tarafından ortaklaşa düzenlenen 10. Teknoloji Ödülleri, 13 Haziran’da Conrad İstanbul Otel’de gerçekleştirilecek ödül töreni ile sahiplerini bulacak.

Türkiye’nin teknoloji üreten bir ülke olması amacıyla yenilikçi, başarılı ve rekabet özelliklerine sahip ürün ve süreçler ödüllendiriliyor. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) ile Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) bu yıl 10. kez düzenlediği Teknoloji Ödülleri, 13 Haziran Çarşamba günü İstanbul Conrad Otel’de düzenlenecek tören ile sahiplerini bulacak. Törene TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, TTGV Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ultav ile TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner katılacak. Ödül törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün de katılması bekleniyor.

Ödül alacak çalışmalar 192 başvurudan finale kalmayı başaran 25 firmanın 27 projesi arasından seçilecek. Jüri tarafından yapılacak değerlendirme sonunda ‘ürün’ ve ‘süreç’ olmak üzere iki ayrı kategoride mikro, küçük, orta ve büyük olmak üzere 4 ayrı firma ölçeğinde ödül verilecek. Toplam 8 ödül ile birlikte kategorilerden bağımsız olarak en yüksek puanı alan proje de ‘büyük ödül’ün sahibi olacak.

KOBİ’lerin teknoloji başarısı
Başarılı projelerin altına imza atan şirketleri teşvik etmeyi, araştırma, teknoloji ve yenilikçilik konusunda farkındalık yaratarak diğer şirketleri de harekete geçirmeyi hedefleyen Teknoloji Ödülleri’ne bu yıl 192 proje ile rekor sayıda başvuru oldu. Başvurulardan 27’si finalist olmaya hak kazandı. Başvuruların yüzde 65’i KOBİ ve mikro ölçekli firmalardan yapıldı.

http://www.caferider.com.tr/teknoloji-odulleri-sahiplerini-buluyor_h6435.html