12-06-2012 tarihinde eklendi
Hz. Peygamberin Çocukluğu Sinema Filmi Oluyor
İran'da çekimleri devam eden film, 200 milyon dolara mal olacak.

Mardin Film Ofisi Derneği'nce düzenlenen ''7. SineMardin Uluslararası Film Festivali''ne onur konuğu olarak katılan İranlı yönetmen Majidi, Sabancı Kent Müzesi'nde gerçekleştirdiği basın toplantısında, yeni filmi hakkında bilgi verdi. Majidi, Hazreti Muhammed'in hayatını konu alan 50 milyon dolar bütçeli filmde, İslam'ın nasıl bir din olduğunu anlatacaklarını kaydetti.

Dünyanın İslamiyet hakkında çok az bilgi sahibi olduğunu ve bu bilginin büyük bir kısmının yanlış olduğunu ifade eden Majidi, şöyle dedi: ''4 senedir bu iş için çalışıyoruz. 2 yıl boyunca bu işi araştırdık. Dünyanın İslam hakkındaki görüşü, sanki teröristle bağlıyorlar. Öyle bir düşünceleri var. Bende gerçek İslam'ın yüzünü göstermek için böyle bir film yapmak istedim. Daha önce çekilen filmler var.

İslam'a ve peygambere saygı duymak için yüzünü göstermediler. Fakat dinde öyle birşey yok. Sadece yüzü görünmez. Fizik olarak görünecek, sureti görünmeyecek. Filmin yarısını çektik. Bu proje büyük bir proje. İran'da Medine ve Mekke'nin bin 400 yıl önceki halini gösteren bir plato kuruldu.

Bu sadece bize yapılmadı. Bu platoyu İslam Hollywood'u yapmış. Başka yönetmenlerde gelebilir.” Filmin 2 yıl sonra vizyona gireceğini kaydeden Majidi, ''Filmin adı şu an kesin değil ama 'Muhammed' düşünüyoruz. İran ve Türkiye'deki ulemalar ile  görüştük. Projeye iyi bakıyorlar. Bu filmi her yerde gösterime sunacağız'' diye konuştu.

http://www.caferider.com.tr/hz--peygamberin-cocuklugu-sinema-filmi-oluyor_h6448.html