13-06-2012 tarihinde eklendi
Velayeti, İsrail'in Tehdidi Gülünçtür
İran'a karşı delilik içerisine giren unutulmaz bir ders alır

 

İran İslam İnkılâbı rehberi Ayetullah Ali Hamanei’nin uluslar arası danışmanı Ali Ekber Velayeti, İsrail’in İran’ın nükleer tesislerine saldırmak ve engellemek için gücü ve cesareti yok dedi.

İsrail’in, İran'ın nükleer sitelerine saldırmak için İsrail rejimi tarafından çıkarılan tehditlerin gülünç olduğunu söyleyen Velayeti, İsrail ya da başka bir ülkenin bölgenin güçlü ülkesi İran'a karşı bir saldırı başlatmak gücüne sahip değildir dedi.

Velayeti,  Cumhuri İslami Gazetesine verdiği demeçte, İran’a karışı bir delilik yaparak saldırmak istiyorlarsa, İran onlara unutulmaz bir ders verecektir. ABD ve İsrail, İran'a karşı bu tehdidi defalarca dillendirdiler.  Barışçıl nükleer enerji hakkımızı, nükleer silah yapacaklar bahanesiyle ve yalanıyla, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) kurumunun kontrol ve denetimini görmezden gelerek,  nükleer enerji programını durdurmak için askeri saldırı ile Tahran tehdit ettiler.

Oysa İran, şiddetle nükleer silahların yayılmasının önlenmesi anlaşması (NPT) ve UAEK üyesi ülke olarak, barışçıl ve sivil amaçlı nükleer teknoloji çalışmalarını sürdürmeye hakkı olduğunu vurgulamış ve dayatma ve baskıları reddetmiştir diye konuştu.   

http://www.caferider.com.tr/velayeti-israil-in-tehdidi-gulunctur_h6458.html