14-06-2012 tarihinde eklendi
Suriye Konusunda Türkiye ve ABD Birliktedir
Büyükelçi;müdahale lafını kullanmak istemiyorum

Türk Amerikan Konseyi konferansına katılan ve Konferans sırasında Amerika’nın Sesi’nin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Halit Çevik, Suriye konusunda Türkiye’yle Amerika’nın birlikte hareket ettiğini söyledi. 

Çevik şöyle konuştu: “Demokratik değerlere dayalı bir toplum görmek yanı başımızda, Türkiye için arzulanan bir şey. Suriye halkının da arzusunun bu yönde olduğunu biliyoruz, görüyoruz. Amerika’nın istediği de bu. Böyle bir amaç, vizyon beraberliği olunca buna ilişkin katkılarımızı desteğimizi sağlama konusunda beraber hareket edebiliyoruz. Yaptığımız Suriye halkının, Suriye’nin geleceğine sahip çıkma arzusuna destek olmak. Bunun için de beraber çalışıyoruz.”

2009 yılına kadar Türkiye’nin Şam Büyükelçisi olarak görev yapan Çevik, uluslararası toplumun Suriye’de şiddete son verilmesi konusunda neden yetersiz kaldığı yolundaki sorumuzu şöyle yanıtladı: “Bugün itibariyle beklenen, arzu edilen katkıyı – müdahale lafını kullanmak istemiyorum – katkıyı, uluslararası toplum sağlayamıyor. Belki, bunda belli başlı uluslararası oyuncuların hala aynı çizgiye gelmemiş olmasının etkisi var diye konuştu.

http://www.caferider.com.tr/suriye-konusunda-turkiye-ve-abd-birliktedir_h6467.html