18-06-2012 tarihinde eklendi
The Sunday Times: Militanlar Suudi Fetvalarıyla Yönlendiriliyor
Suriye'de yaşananların perde arkasını yazdı

 

İngiliz The Sunday Times Gazetesi muhabiri Hala Cabir sözde mücahitlerin Suriye’ye akınının yaşanan şiddeti arttırarak BM’ye bağlı gözlemci heyetinin çalışmalarını askıya alınmasını dayattığını ifade etti.

Muhabir; The Sunday Times gazetesinde dün yayınlanan raporunda, Suriye’ye hükümete karşı savaşmak amacıyla giren bu yabancı militanların radikal selefilerden ibaret olduğunu belirterek bu militanların inançlarına muhalif olan herkese saldırmaları gerektiğine inandıklarını beyan etti.

Suriye’ye akın eden radikal mücahitlere Lübnan, Tunus, Cezayir, Libya, Suudi Arabistan, Mısır, Ürdün, ve Kuveyt’ten katılanların Suudi Arabistan’da dini otoritelerin yayınladıkları fetvalara cevaben katıldıklarını belirten Cabir radikal mücahitlerin sayısının çok olmasını bu sebepten kaynaklandığını kaydetti.

Kendilerine mücahit ismi veren bu radikal militanlardan, aralarında Cezayir asıllı İngiliz vatandaşı iki kişinin de bulunduğu birçoğunun öldürüldüğünü birçoğunun da tutsak edildiğini belirten Cabir; bu militanların çoğunun Suriye'de ve bölgede İslami bir halifelik kurma amacı bulunan el-Kaide örgütüne sempati duyduklarına dikkat çekti.

Bu radikal militanların Suriye'de bulunduklarını hiç kimse tarafından bilinmediğini ve ölümlerinden sonra Suriye'de olduklarının anlaşıldığını beyan eden Cabir; oğlunun Libya’da öğrenci olduğunu bilen Tunuslu bir ailenin aynı oğlunun Suriye'de öldüğünü bildiren bir mektup aldığını anlattı.

Cabir, Lübnan’dan Suriye’ye giren bir militanın hikayesini “Şeyh Sadettin Ğaya şafak vakti uyanıp çiftçi kıyafetleriyle kamufle olarak Suriye’ye girmek için nehri geçmeye hazırlanıyor ve orada, kendisinin nitelemesiyle Suriye hükümetine karşı cihat savaşı veren militan arkadaşlarıyla buluşuyor. Akşam olunca da aynı yoldan Lübnan’daki evine geri dönüyor ve silahını ertesi gün tekrar almak üzere bahçesinde toprağa gömerek saklıyor.” Dedi.

Cabir; yaşı 50’yi bulan Şeyh Ğaya için cihat savaşının rutin bir şey olduğunu , Afganistan ve Irak’ta el-Kaide örgütü saflarında savaştığını belirtti.

http://www.caferider.com.tr/the-sunday-times--militanlar-suudi--fetvalariyla-yonlendiriliyor_h6502.html