25-06-2012 tarihinde eklendi
Cennet Gençlerinin Efendisine Sevgi Seli
İmam Hüseyin (as)doğum gününde Halkalı'da coşkuyla anıldı

 Âlemlere rahmet olarak gönderilen Enbiyanın şahı, Muhammed Mustafa (sav)’in reyhanı, kalbinin meyvesi, bedenin parçası, eti etim, kanı kanımdır buyurduğu sevgili torunu İmam Hüseyin (as), kardeşi Alemdar Abbas, sevgili oğul ve 12 masum imamın üçüncüsü Hz. İmam Zeynelabidin (as) mübarek doğum yıldönümlerinde coşkuyla anıldılar.

Başta Irak’ın Kerbela kenti olmak üzere, dünyanın dört bir yanında kutlama etkinlikleri düzenlendi.

Türkiye’de İstanbul başta olmak üzere, Iğdır, Kars, İzmir, Ankara, Manisa, Bursa, Antakya, Çorum, Tekirdağ, Çorlu, Aydın ve diğer illerde düzenlenen törenlerle anılıldı..

İstanbul’daki kutlama Halkalı Zeynebiye Camiinde yapıldı.

Düzenlenen tören Kur'anı kerim okunmasıyla başladı. Törende konuşan  Dünya Caferi Alimleri Birliği Başkanı Hüccetül İslam Hamid Turan, “İmam Hüseyin’ı (a.s) anmak bizim islami ve insani vazifelerimizdendir diyenTuran, “Toplumsal birliğin temel kaynağı Kerbela kahramanı İmam Hüseyin'ı (a.s) anlamak ve güncel yaşamımızda bu islami ve imani anlayışı uygulamadan geçmektedir.   Aynı zamanda Hz. Abbas (a.s) ve Hz. İmam Zeynül Abidin (a.s)ın da mubarek doğum günleridir. Ne tesadüfdürki viladetini kutladığımız bu büyük şahsiyetlerin  üçü de Kerbela vakasında yine birlikteydiler diye konuştu.  

Törende bir konuşma da CABİR  üyesi ve İmam Ali Camii imamı H.Ş Hasan Krabulut yaptı. Karabulut, Hz. İmam Hüseyin ve Alemdar Abbas'ın karşılıklı ilişkilerinde sadakat ve bağlılığı konusunu örnekleriyle anlattı.  

 Kutlama etkinliği, Şiir ve tiyatro gösterilerinin ardından dualarla son buldu.  

http://www.caferider.com.tr/cennet-genclerinin-efendisine-sevgi-seli_h6587.html