02-07-2012 tarihinde eklendi
Suriye İçin Kahire'de Toplanacaklar
Türkiye'yi Davutoğlu Temsil Edecek

Arap Birliği, Suriyeli muhalifleri uzlaştırmaya çalışıyor. Kahire'de yapılan toplantıya Türkiye adına Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu katılıyor.

 Toplantı Mısır'ın başkenti Kahire'de yapılıyor. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da, toplantıya katılmak üzere Kahire'de bulunuyor.

Davutoğlu, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil Arabi ve Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kemal Amr ile görüşecek.

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi tarafından kabul edilecek ilk Dışişleri Bakanı olacak Davutoğlu, bazı Mısırlı politikacılarla da biraraya gelecek.

Arap Birliği girişimiyle 2 ve 3 Temmuz tarihlerinde yapılacak toplantıya farklı muhalif grupların yaklaşık 250 temsilcisi, bağımsız politikacı katılacak. Bu arada konferansta Suriye’li Müslüman Kardeşler, Suriye Ulusal Konseyi, Ulusal Koordinasyon Komitesi temsil edilecek.

Görüşme sonuçlarına göre Anayasa dahilinde Suriye geleceğinin ortak vizyonunu yansıtan Ulusal Anlaşma ve Suriye sorununun iç çözülmesi ile ilgili belgenin kabul edilmesi planlanıyor. Arap medyaları tarafından yayınlanan belge tasarısı ilk önce Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın istifasını ve sivil Suriyelilerin öldürülmesi ile ilgili olanların yargılanmasını öngörmektedir. Belge tasarısına göre bu hedefler ‘Suriyelilerin eliyle’ gerçekleştirilmeli.

Suriye muhalifleri konferansının asıl toplantılarına yabancı misafirler ve basın mensupları katılmıyacak. Aynı zamanda BM Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesi, Arap Birliği’nde dönem başkanlığını yapan Irak’ın, ayrıca Kuveyt, Katar, Tunus, Türkiye ve Fransa’nın Kahire’de akredite olan büyükelçileri konferansın açılış ve kapanışına davetliler.

http://www.caferider.com.tr/suriye-icin-kahire-de-toplanacaklar_h6650.html