02-07-2012 tarihinde eklendi
Irak'taki Siyasi Gruplar Daha Fazla Bütünleşmeli
Iraklı siyasi grupların bütünleşmeleri şart!

İran- Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi dün Tahran’da Irak Kürt Bölgesi Değişim Hareketi lideri Enuşirvan Mustafa’yı kabulünde yaptığı konuşmada, İslami İran’ın Irak’a yönelik prensipli ve şeffaf tavırının altını çizerek “İran, Irak’ın istikrarı, ilerlemesi ve kalkınmasını destekliyor ve bu ülkenin birlik ve bütünlüğünün korunması yolunda Iraklı siyasi bütün gruplarla istişare girişimlerini sürdürüyor” dedi. 

Salihi ayrıca, Irak’ın ulusal menfaatleri ve maslahatlar yönünde siyasi bütün grupların daha fazla birlik ve dayanışma içerisinde olmaları gerektiğini vurguladı. 

Dışişleri Bakanı Salihi daha sonra, İran’la Irak’ın Kürt bölgesi arasındaki ilişkiler düzeyinden duyduğu memnuniyetini ifade ederek, bu ilişkilerin altyapı, ekonomik ve ticari alanları başta olmak üzere çeşitli alanlarda daha da geliştirilmesi gerektiğini belirtti. 

Irak Kürt Bölgesi Değişim Hareketi lideri Nuşirvan Mustafa da bu görüşmede yaptığı konuşmada, İran ziyaretinden duyduğu memnuniyetini dile getirerek, İslami İran’ın Irak’ın Kürt Bölgesine yönelik destekleri nedeniyle minnettarlığını ifade etti ve aradaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesi talebinde bulundu.

http://www.caferider.com.tr/irak-taki-siyasi-gruplar-daha-fazla-butunlesmeli_h6654.html