05-07-2012 tarihinde eklendi
Rusya'da Alkollü İçki Reklamlarına Yasak
Yasak 2013 yılında başlayacak

 

  Rusya’da bakanlar kurulu toplantısının ikinci oturumunda bira dâhil olmak üzere hafif alkollü içeceklerin reklamının internet medya sitelerinde ve bakında yayınlanmasını yasaklayan yasa tasarısı için bir dizi yasa değişikliğini kabul etti.

Kabul edilen değişiklikler, her türlü alkollü içeceklerin reklamının periyodik basında ve internette yayınlanmasının yasaklanmasını sağlayacak. 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren periyodik basında alkollü içeceklerin reklamı yasaklanacak.

Günümüzdeki yasalara göre alkollü ürünlerin reklamı basılı medyaların birinci ve son sayfalarında, dergi kapaklarında, televizyonda, radyoda, sinema ve video hizmetlerinde, tüm toplu taşıma araçlarında, çocuk, eğitim ve tıp kurumları gibi yerlerde ve bu yerlerden 100 metrelik menzilde yasaktır.

23 Temmuz 2012 tarihinden itibaren, alkollü ürünler reklamı tüm toplu taşıma araçlarının yanı sıra havalimanlarında, tren ve otobüs istasyonlarında yasaklanacak. Tek istisnası bu yerlerde bulunan alkollü içecekler perakende satış noktaları olacak.

http://www.caferider.com.tr/rusya-da-alkollu-icki-reklamlarina-yasak_h6683.html