09-07-2012 tarihinde eklendi
Amerikan “World Tribune” Gazetesi Açıkladı
Amerikan bir gazete Suriye muhalifi kaynaklara dayanarak, bu ülkedeki El Kaide unsurlarının Katar’ın mali destekleri altında olduklarını yazdı.

 

Amerikalı “World Tribune” gazetesi Suriye karşıtı kaynaklara dayanarak Suriye’de Özgür Suriye Ordusuyla El Kaide terör örgütü unsurları arasında gizli bir savaş yaşandığı, ayrıca bu ülkedeki silahlı grupların da yoğun görüş ayrılığı içerisinde olduklarını kaydetti. 
 
World Tribune bu hususta “Suriye muhalifi kaynaklar, halen Suriye sınırı yakınında Türkiye topraklarına yerleşmiş olan Özgür Suriye Ordusunun Suriyeli Sünnileri tehdit eden El Kaide unsurlarının ortadan kaldırılmalarına yardımcı olduğunu ilan ettiler” diye yazdı. 
 
Habere göre, söz konusu Suriye muhalifi kaynaklar ayrıca, El Kaide unsurlarının Katar’ın mali destekleri altında olduklarını vurguladılar. El Kaide milisleri, bu terör örgütüne katılmayı reddeden Sünnileri veya Suriyeli Sünni kadınları şiddetle tartaklamışlardır. 
 
Haberin devamında da şöyle kaydedildi: “Suriye muhalifi kaynaklardan biri, Özgür Suriye Ordusunun El Kaide milislerinden birçoğunu tespit ettiği, hatta öldürdüğünü, kimi zaman da Özgür Suriye Ordusunun bu girişiminin başka meselelerin de çözümüne yardımcı olduğunu söyledi.
 
FHA
http://www.caferider.com.tr/amerikan-world-tribune-gazetesi-acikladi-_h6716.html